29. tammikuuta 2017

Viikonlopun DIY

Viikonloppu sujui ihan super rentouttavissa merkeissä "kotikotona" vieraillessa. Kun pääsee aika harvakseltaan käymään sielläpäin, tuntuu ajanvietto lapsuudenkodissa aina kivalta minilomalta. Kerrankin viikonloppureissulta jäi myös aikaansaava fiilis. Roudasin Ouluun ison läjän vanhempien varastoon väliaikaiseen säilytykseen jämähtäneitä tavaroita. Ne olisi tarkoitus saada kirppikselle ja kierrätykseen. Tällä aivan liian aikaisella äitiyslomalla on kyllä se hyvä puoli, että saa aikaan kaikkea mitä on lykännyt aiemmin (jopa vuositolkulla). Esimerkiksi osa noistakin kirppiskamoista on odotellut jatkokäsittelyä varmaan parisen vuotta. 

Minulla on selvästi myös meneillään joku maaninen pesänrakennusvaihe, sillä tuntuu että voin pähkäillä loputtomiin tätä kodin järjestystä ja viilailla sisustusta. Nyt sitä pähkäiltävää tulee kyllä riittämäänkin, kun ollaan tekemässä pientä pintaremonttia meidän kotiin. Tarkoitus on vähän ehostaa kylppäriä ja vaihtaa pintoja keittiöön. Kaikki onkin tähän saakka ollut edellisen omistajan jäljiltä, joten kiva päästä muuttamaan ilmettä vähän enemmän oman näköiseksi. Kuvia rempasta laittelen tänne blogin puolelle jahka päästään kunnolla työn touhuun. Tähän mennessä ollaan vasta maalattu valkoisia seiniä vielä hieman valkoisemmiksi. Kuinka luovia ollaankaan. 

Remppahommien lisäksi mun pesänrakennusvietistä kertoo tällä hetkellä aika monta keskeneräistä tuunausprojektia. Ideoita riittää, mutta toistaiseksi ne ovat jääneet vailla toteutusta. Nyt Ouluun pysyvästi muutettuani haluaisin viedä nämä ideat vielä toteutuksen tasolle saakka. Alkaa näyttää jo melko lupaavalta, sillä viikonloppuna aloin kunnostamaan porukoiden aitasta löytynyttä sohvapöytää. Olen jo pitkään haaveillut sellaisesta 70-luvun lehtitelineellisestä rullilla varustellusta pikkupöydästä. Ymmärrättehän mitä tarkoitan? En tiennytkään että sellainen lojuu meillä aitassa homehtumassa, kunnes eksyin tutkimaan aitan aarteita viikonloppuna. Tosin enpä meinannut tunnistaakaan sitä sohvapöydän raatoa himoitsemakseni malliksi, sillä ihana tee-se-itse-mies, ukkini, oli tuunaillut siitä hieman "käytännöllisemmän".


Pöytään oli siis lisätty ekstrataso ja lehtiteline revitty alas. Ideana oli ilmeisesti sijoittaa VHS-nauhuri telkkarin alle😂 Nyt siis pitää hieman isommin remontoida pöytää, mutta hyvä siitä tulee. Tänään sain vasta hajotettua pöydän osiin. Myöhemmin projekti jatkuu jalkojen maalaamisella ja uuden tason ruuvailulla. Myös alas runtattu lehtiteline täytyy vääntää takaisin alkuperäiseen malliin. Tässä tosin isäni lupasi auttaa, ja hitsailla telineen takaisin oikeaan kulmaan. Kuvia koko komeudesta tuli toki otettua vain pöytä väärinpäin, mutta ymmärrätte idean!

Viikonlopun kohokohta kyllä oli päästä parin vuoden tauon jälkeen luistimille, ja ai vitsi miten kivaa oli! Tasapainon kanssa otin kyllä niin varman päälle, eikä siinä kyllä vauhtikaan päätä huimannut, mutta tulipahan ulkoiltua huippukeleissä. 

Kuva kertoo kyllä enemmän kuin tuhat sanaa miltä se luistelu näytti! ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti