24. helmikuuta 2017

15 salattua faktaa logopediasta

1. Unelmiesi ala tai ei, väsyt kuuntelemaan luennoitsijoiden jorinoita ja mietit päivittäin kannattaako kouluun edes vaivautua.
Kannatti nähdä vaivaa sisäänpääsyn eteen

2. Joudut opiskelemaan siinä sivussa ne kaikki pakolliset tylsääkin tylsemmät kurssit (esim. yhteiskuntatutkimus, filosofia) jotka eivät liity mitenkään unelmiesi alaan.

3. Jos jonkinmoista kotitehtävää riittää niin kuin ala-asteella konsanaan. Ainoa ero on, että ne ovat korkeakoulutasoa plus- ja miinuslaskujen sijaan.

4. LäsnäoloPAKKO useimmilla kursseilla.
Mikä akateeminen vapaus?

5. Syöt paljon ja epäterveellisesti pitkien koulupäivien uuvuttamana.

6. Et tietenkään myöskään liiku, millä ajalla sen muka tekisit?
Jokainen voi miettiä kahden edellisen summautuvat seuraukset...

7. Materiaaleja täytyy raahata kouluun ja takaisin aina noin rinkallisen verran.
Koulukirjat, tekeillä olevat seminaarityöt, terapiamateriaalit, ja ne eväät maratonpäiviin,....

8. Sinun täytyy hallita englanninkieli kohtalaisen hyvin.
Esimerkiksi sen verran hyvin, että voit lukea tenttiin 600 sivua aivojen rakenteita ja toimintaa englanniksi ja vieläpä omaksua asiat rajallisessa ajassa

9. Kurssikirjoja (logopedian alan ulkopuolelta) on mahdoton tehtävä löytää.

10. Sinulla ei todennäköisesti ole opetuksettomia ajanjaksoja (=syys- ja hiihtolomaa).

11. Opiskelijakaverisi ovat ylisuorittavia perfektionisteja, ethän halua hävitä heille?

12. Bileet eivät kiinnosta, koska seuraavana päivänä
on koulua 8-18...

13. Oman alan kesätyöt ovat kiven alla, koska puheterapeutin työtä saa tehdä vasta laillistettuna ammattihenkilönä valmistumisen jälkeen, ja muitakaan tehtäviä ei juuri ole.

14. Sinut tunnetaan tylsänä logopedina.

15. Valmistuttuasi sinusta tulee todennäköisimmin iloisen värikkäisiin vaatteisiin pukeutuva polkkatukkainen kukkahattutäti.

Lifegoals...

Yllä yksi niitä harvoja ja valittuja suomenkielisiä teoksia, josta olen saanut päntätä tenttiin kuluneen lukuvuoden aikana.

Faktat perustuvat empiiriseen tutkimukseen aiheesta.

8 kommenttia:

 1. Oliko sinulla joitain muistisääntöjä pääsykokeisiin? Onko mahdollista jakaa niistä joitakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. Opettelin vaan pänttäämällä ulkoa rimpsuja (aivohermoja yms.) ja etenkin piirtämällä (esimerkiksi anatomian kirjan kuvia kopsaamalla) opin melko hyvin. Toistelin ja lauleskelin juttuja myös ääneen :D. Mitään varsinaisia muistisääntöjä tai "kikkoja" ei kyllä ollut, valitettavasti!

   Poista
 2. Aapua hahah toi kohta 15, yritän kaikkeni välttyä tolta kohtalolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samma här! Mutta taitaa olla väistämätöntä... :'D

   Poista
 3. Haha! Ihan mahtava! Voisit väsätä toisen tämmösen jossa esittelet positiivisia puolia kyseisestä alasta (mikäli semmosia vielä muistista löytyy)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko nämä muka negatiivisia puolia, haha! Pitää koittaa kaivella, kyllä niitä kuitenkin löytyy vielä muistin sopukoista.. :)

   Poista
 4. Kiitos mielenkiintoisesta blogista! Olen ensimmäistä kertaa hakemassa logolle ja tuo englanninkielisten tekstien määrä vähän säikäytti :) onko huonolla kielipäällä mitään mahiksia selvitä opinnoista. Itselläni englanti meni kirjoituksissa a:na ja viimeisistä opinnoistakin on jo useita vuosia aikaa ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja enkkua on kyllä tullut ihan kiitettävästi vastaan nyt jo ensimmäisenä vuonna, etenkin psykologian opinnoissa. Itse kirjoitin englannista ceen, joten mikään kielinero en ole itsekään. Englanninkielisten kirjojen lukeminen on ollut aika hidasta puuhaa, sillä vaikka muuten puhunkin ihan ok sujuvaa enkkua arkitilanteissa, on esimerkiksi psykan sanasto hyvin vierasta. Eli alkuun vie aikaa että lukee kirjoja sanakirjan kanssa, mutta homma nopeutuu kyllä kokoajan kun sisällötkin käy tutummiksi:) Logopediassa kuitenkin suurin osa opinnoista suomeksi, joten en jättäisi englanninkielen vuoksi hakematta. Kielitaito myös kehittyy varmasti yliopisto-opintojen aikana. Tsemppiä pääsykoepänttäykseen!! :)

   Poista