9. helmikuuta 2017

Kevyttä keittiöremonttia

Vihdoin voin ylpeänä esitellä meidän keittiöremontin aikaansaannoksia. Okei, ehkä keittiöremontti kuulostaa paljon suureellisemmalta kuin mitä tämä meidän pieni pintaremontti piti sisällään, mutta anyways! Ei siis olla jyrätty koko meidän keittiötä maantasalle ja rakennettu uusiksi. Sen sijaan kohennettiin keittiön ilmettä vaihtamalla työtasot sekä välitilan materiaali. Lisäksi päädyttiin uusimaan parhaat päivänsä nähneet liesituuletin ja liesi. Ennen remonttia ne kummasti sulautuivat joukkoon, mutta remontin myötä ne alkoivat näyttämään aika reppanoilta muuten hyväkuntoisessa keittiössä. 

Nyt kun tiedetään ettei tässä asunnossa tulla vuosikausia asumaan, niin ei viitsitty panostaa mahdottoman suuria summia remonttiin. Haluttiin toki remontoida huolella ja laadukkaasti, mutta hulppeammat remontit saavat odottaa tulevaisuuteen, jolloin toivottavasti asutaan asunnossa joka voi olla kotimme vaikka lopun ikäämme. 

Koko remonttiajatus lähti keittiön työtasosta. Vanha taso oli päällystetty marmorikuvioisella dc-fixillä, joka ei ollut makuumme laisinkaan. Lisäksi se oli asennettu pöytätasoon melko suurpiirteisesti, ryppyjä ja ruttuja näkyi siellä täällä. Keittiön uudeksi tasoksi valikoitui tummanharmaa laminaattitaso. Laminaatti materiaalina on ilmeisesti vaihtoehdoista ihan sieltä edullisimmasta päästä. Esimerkiksi aito kivitaso olisi ollut turhan kallis ja lisäksi myös huomattavasti vaikeampi asentaa. Aito puutaso taas vaatisi aivan liikaa huolenpitoa meiltä peruslaiskoilta ihmisiltä. Laminaatti sai siis plussaa sekä helppohoitoisuudesta että hinnasta! 

Keittiön kaappien välitila meni myös uusiksi. Entiset maalatut laatat olivat jo melko suttuisen  näköiset. Maalaus oli kaiken huipuksi toteutettu vähän sinnepäin. Kauempaa katsottaessa ulkonäkö oli ihan ookoo, mutta lähempää katsottuna ei niinkään. Koska tässä rempassa haluttiin päästä melko vähällä, päädyimme valmiisiin välitilalevyihin, jotka ovat helpot asentaa. Välitilalevyn asennus on huomattavasti perinteistä laatoitusta yksinkertaisempaa, sillä täytyy vain leikkailla sopivat palat ja liimata ne seinään. Toki hieman pohjavalmisteluja piti tehdä ennen asennusta. Levyt ovat myös todella laadukkaita ja kestävät sekä vettä että kulutusta jopa perinteisiä kaakeleita paremmin. Toinen vaihtoehtohan olisi ollut esimerkiksi lasi- tai alumiinilevy, mutta nämä laatoitusta feikkaavat levyt miellyttivät silmäämme eniten. 

Keittiön lattia uusittiin jo kesällä, jolloin vanha parketti sai väistyä tumman laatoituksen tieltä. Ollaan kyllä hurjan tyytyväisiä tähän keittiön faceliftiin! Rempan myötä koko asuntoon tuli huomattavasti ryhdikkäämpi ja nykyaikaisempi ilme. Pintamateriaalit eivät nyt ole mistään villeimmästä päästä, mutta kuitenkin meidän näköiset ja sopivan simppelit pieneen asuntoon. Keittiö näkyy asunnossamme lähes kaikkialle, joten sen on hyvä olla tyyliltään melko yksinkertainen ja helposti muuhun sisustukseen sulautuva. Lisäksi materiaalit ja värit ovat sellaisia, jotka eivät karkoita tulevia ostajia tai vuokralaisia, sitten joskus kun joudumme itse muuttamaan asunnosta pois.

Lisäksi hankittiin kylppäriin uusi allaskaappi ja maalattiin asunnon valkoiset seinät uusiksi. Seinien siisti maalipinta toi kyllä reilusti lisää valoisuutta asuntoon. Uskomatonta, miten ne pienetkin sävyerot tekevät ihmeitä!

Alla näkyy keittiön ilme ennen uudistusta. Keittiötaso oli siis meidän makuumme aivan liian levoton kuosiltaan, ja ennenkaikkea se oli törkyisen näköinen huonon dc-fix-kalvon asennuksen takia.Uusi ilme on ihanan yksinkertainen ja huolella toteutettu remontti tekee yleisilmeestä hurjan paljon laadukkaamman oloisen.

Me siis oltiin ihan keltanokkia remppailun suhteen, joten meille remontissa tärkeintä oli helppous! Lisäksi remppa oli tarkoitus saada valmiiksi melko nopealla aikataululla. Myöskin minun melkoisen rajoittunut osallistuminen remontointiin tarkoitti sitä, että poikaystäväni piti hoitaa remonttihommat suurimmaksi osaksi yksinään eikä tämän vuoksi alettu mihinkään mahdottomiin uudistuksiin. Itse toimin siis lähinnä suunnittelijan ja assistentin roolissa. 😀 Kämppä oli onneksi jo muuten ennestään hyväkuntoinen ja meidän makuun sopiva. Haluttiin kuitenkin nämä kriittiset kohdat uudistaa, jotta olisi sitten kiva odotella vauvan saapumista.

Vielä olisi edessä muutamat huonekaluhankinnat ja sitten asunto alkaakin olla aikalailla meidän perheen unelmakoti. Niitäkin kun on niin kovin monenlaisia. Meille se on just nyt tämä ja tässä. Liian pieni ja liiankin keskeisellä paikalla, mutta on tässä niin monta plussapuoltakin, että ei valittamista. Sisustus on mieleinen, samoin ihana parveke ja sauna <3 Lisäksi tämä keskeinen sijainti on varsin passeli mulle ja tulevalle beibille kun meillä ei ole päivisin autoa käytettävissä. Ja tietty ihan superkiva kun tätä kämppää on nyt saanut remppailla mieleiseksi. Ihan hyvä kontrasti sille, että olen koko syksyn asunut pienessä opiskelijayksiössä Tampereella, jonka pinnat on jostain 50- ja 60-lukujen taitteesta! Sitten joskus myöhemmin kun me ollaan isoja, vanhoja ja viisaita niin hommataan se minun unelmien maalaisidylli jostain keskeltä ei mitään. Siihen saakka olkoon tämä meille paras koti!

Mitäs tykkäätte uudesta ilmeestä? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti