7. helmikuuta 2017

Vauvanvaateviidakko

Vauvalle on tullut toistaiseksi hankittua aika laiskasti tavaraa, mutta onneksi sukulaiset ovat sitäkin innokkaampia hommaamaan pikkuprinsessalle vaatetta ja muuta tarpeellista. Kuten jo aiemmassa postauksessa mainitsin, saatiin viime viikolla kunnon vauvanvaatepläjäys! Kotiin saapui odotettu äitiyspakkaus, ja lisäksi tuleva mummo lykkäsi meille tähänastiset vauvanvaateostoksensa.

Tähän saakka olen koittanut lähinnä hillitä niin omaa kuin muidenkin ostovimmaa. Tuntuu että tuo vauvanvaateviidakko on aivan valtava! Aina olisi ihana ostaa niitä söpöjä pikkuvaatteita ja aina löytyy jotain uutta, mitä ei vielä itsellä ole. Mutta eihän tässä vielä mikään hoppu ole. Pakko kuitenkin myöntää että innostuin melkolailla kun pääsin hiplaamaan pikkuruisia vauvanvaatteita. Tosin paljoa ostettavaa tässä ei enää itselle jääkään vaatepuolelta, sen verran kattava on tuo valikoima jo pelkästään lahjoina saatuina. Poikaystävän kanssa ollaan kuitenkin päätetty tiettyjä must-have vaatteita, joita tahdotaan ehdottomasti omalle beibille. Niitä voisin esitellä sitten hieman myöhemmin, kunhan saadaan ensin hankittua.. 😀

Minulla on ollut aika vahva maku lastenvaatteiden suhteen, ja olen harvinaisen perehtynyt aiheeseen jo ennen omaa odotusaikaa. Tämä juontaa juurensa siihen, että työskentelin aiemmin lastenvaateliikkeessä, jossa tuli huolella perehdyttyä esimerkiksi eri brändeihin ja materiaaleihin. Vaatteet eivät siis todellakaa ole "ihan sama"-osastoa minulle, ainakaan itse ostamieni kohdalla. En koe kuitenkaan olevani mitenkään supernirso, vaan otan ilolla vastaan kaikki mitä esimerkiksi sukulaiset haluavat ostaa. Onhan se opiskelijan kukkarollekin ilo, jos kaikkea ei tarvitse itse hankkia. Ostettavina kun kuitenkin on muunmuassa vaunut ja hoitopöytä... Sitäpaitsi on ihan hauskaa jos vauvan garderoobissa on hieman eri maulla ostettuja, eri tyylisiä vaatteita.

Tykkään itse aika perinteisistä lastenvaatteista, ja olen siinä mielessä vanhanaikainen, että tytölle tykkään ostaa niitä pinkkejä prinsessajuttuja. Viime vuosina kun on kovasti ollut pinnalla enemmän "sukupuolineutraalit" vaatteet, jotka käyvät yhtä hyvin niin tytöille kuin pojillekin. En kuitenkaan ole missään tapauksessa niitä vastaan ja esimerkiksi musta väri on mielestäni tosi hyvännäköinen lastenvaatteissa, myös tyttövauvan päällä. Olen myös hieman hurahtanut tiettyjen merkkien lastenvaatteisiin, niistä kuitenkin myöhemmin lisää hypetystä!

Alla näkyy muutamia poimintoja tämänhetkisestä vaatevalikoimasta. Nämä näissä kuvissa olevat vaatteet ovat aika hempeitä ja tyttömäisiä. Vaaleanpunaista, luonnonvalkoista, röyhelöitä...


No entäs sitten se äitiyspakkauksen valikoima? Sain vielä siis vuoden 2016 pakkauksen ja sehän on aikalailla unisex-tavaraa. Suurin osa ei oikein ole minun makuuni, mutta pidän pakkauksesta silti. Arvostan suuresti suomalaista äitiyspakkausta ja siinä on kyllä niin hyvä valikoima monia tarpeellisia juttuja. Vaatteissa ihan huippujuttu on mielestäni ohut villahaalari. Vaikuttaa tosi laadukkaalta ja kiva yksityiskohta on vino vetskari, joka tosin tuo mieleen Gugguun designin. Aiemmin tätä haalaria ei tietääkseni ole pakkauksessa ollut, ja monet ovat ostaneet vastaavan haalarin sen mukavuuden ja käytännöllisyyden vuoksi. 

Kuvasin tähän suosikkivaatekappaleitani pakkauksesta. Tuo vihreä-kelta-harmaa kuosi tuo mieleeni Marimekon kuosin. Nuo värisävyt iskevät kovasti! Tykkään erityisesti kietaisumallin bodeista, joten oli mukava että niitä löytyi useampi pakkauksesta. Suurin osa pakkauksen vaatteista on kyllä melko isoja, etenkin ihan vastasyntyneelle. Mutta onpahan sitten varastossa jo valmiina niitä isompiakin kokoja. 
Minulle tärkeää lastenvaatteissa on ennenkaikkea käyttömukavuus. Plussaa on toki kiva ulkonäkö ja laadukkaat materiaalit. Monesti nämä kulkevatkin mielestäni käsikädessä. Joitakin "hienosteluvaatteitakin" on kiva omalle lapselle ostaa, mutta pyrin panostamaan ennemmin niiden arkisten vaatteiden laatuun. Pyrin omissa tulevissa ostoksissani todella panostamaan määrän sijasta niiden laatuun. Pienikään vauva ei tarvitse valtavia massoja bodeja ja potkareita. Kyllä sitä pyykkiä pestään vauvan syntymän jälkeenkin ;) Mieluummin panostan hieman laadukkaampiin (ja kalliimpiin) vaatteeisiin, jotka sitten miellyttävät omaa silmää, ja joiden värit ja kankaat pysyvät hyvinä konepesusta toiseen. Lisäksi rajalliset tilat kodissamme kannustavat tähän mahdollisimman maltilliseen osteluun!

Toki tiedän valitettavan hyvin, että aina kalliitkaan merkkivaatteet eivät kestä hyvinä, vaan niissä maksaa lähinnä siitä merkistä bodyn hihassa. Kokemus varmasti näyttää minkälainen lastenvaatteiden shoppailija minusta todellisuudessa tulee. Myös kirpparit on mielestäni jees! Kun kohdalle osuu siistejä kierrätettyjä vaatteita, en näe mitään estettä ostaa niitä. Tarkoitus olisikin tällä viikolla pyörähtää kaverin kanssa lastenvaatekirpparilla, josko jotakin tarttuisi matkaan. 

Onko sinulla joku vauvanvaate suosikki tai inhokki? Hyviä vinkkejä otetaan vastaan! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti