25. maaliskuuta 2017

Lähtökuopissa synnärille

Tulin pari päivää sitten illalla kaupungilta kotiin, ja tajusin että pienenä jomotuksena edellisenä päivänä alkanut kipuilu ei ollut mennyt ohi. Päinvastoin kipu alavatsalla, lantiossa, reisissä, ja pohkeissa paheni hetki hetkeltä. Ajattelin että kyllä tuntemukset menevät ohi kun hetken rauhoitun kotisohvalla. Toisin kuitenkin kävi, ja ymmärsin, että epämääräiset kivuliaat tuntemukset kärjistyivät vähitellen kipeiksi supistuksiksi, eivätkä ne olleet heti menossa ohi. 

Keskityin hengittelemään rauhassa, rentoutumaan. Sitten keskityin kävelemään ympyrää. Sitten konttailin sängyllä ja etsin sopivaa asentoa. Poikaystävä katsoi hieman ihmeissään, ja kyseli useampaankin kertaan että lähdetäänkö tässä nyt synnyttämään? Olin kuitenkin suhteellisen varma että kroppa vasta treenailee sitä operaatiota varten, sillä olin kokenut ennakoivat supistukset jo raskauden puolivälissä. Ja niinhän ne tuntemukset menivätkin ohi jumppailun, rentoutumisyritysten, kipulääkkeen ja hieronnan avulla. Olin onnellisesti nukahtanut, ja nukuinkin kohtalaisen pitkät yöunet.

Tämä kropan "treenailu" sai meidät kuitenkin ajattelemaan, että tässä tosiaan ollaan jo raskausviikolla 35. Vauva voi siis periaatteessa syntyä milloin tahansa. Ja sopivasti neuvolantäti sanoikin tällä viikolla, että mikäli vauva alkaisi nyt syntymään, ei sitä enää jarruteltaisi. Herättiin siis toimimaan valmistelujen suhteen, ja tehtiin shoppailukierrokset lastenvaate- ja -tarvikekaupoilla. Saatiin hommattua loputkin puuttuvat vaatekappaleet, sekä ihan marketista saatavat päivittäiset jutut vaipoista kylpyöljyihin.

Sairaalakassinkin sain vihdoin ja viimein pakattua ja sieltä löytyy seuraavaa:

Itselle
-Neuvolakortti
-Imetysliivejä
-Liivinsuojia
-Maidonkerääjät
-Sukat!
-Kirja ja ristikkolehti
-Kuulokkeet
-Hierontaöljy
-Hygieniatuotteet (hammasharja, hammastahna, hiusharja, hiuspompulat, deodorantti, kosteusvoide, huulirasva, lanoliinivoide)
-Sandaalit
-Kotiutumisvaatteet (rento imetysmekko, sukkikset)

Vauvalle
-Kotiutumisvaatteet (body, housut, sukat, puuvillamyssy, fleecehaalari)
-Turvakaukalo (+jalusta autossa)
-Torkkupeitto lisälämmikkeeksi kaukaloon


-Eväät itselle ja miehelle (energiapatukoita, pillimehuja, salmiakkia!)
-Kamera ja laturiNiinkuin näkyy, niin meidän sairaalareppu on suhteellisen riisuttu versio! En vaan yksinkertaisesti osaa ottaa sitä kaikkea mahdollista sälää mukaan mitä eri listauksissa suositellaan. Aion esimerkiksi sairaala-ajan hengailla sairaalan vaatteissa, aina ihanaisia verkkopikkareita myöten! Sukat otan omat, koska aiemmilla harvoilla sairaalavierailullani ne ovat jääneet mieleen harvinaisen epämiellyttävinä. Samoin omat läpökkäät lähtee mukaan. Myöskään meikkejä en laitokselle mukaan pakkaa. En muutenkaan ole mikään aktiivisin pynttäytyjä, niin tuskin se meikkaaminen sen suuremmin kiinostaa synnärilläkään. Luotan siis omaan luontaiseen hehkuuni, vaikka se hehku on ilmeisesti aika kaukana siitä synnytyksen jälkeisestä väsyneestä lookista, haha..

 Samoin vauva saa pyöriä ensihetkensä sairaalan tarjoamassa vaatetuksessa. Kotiinlähtöä varten olen sitten suunnitellut molemmille mukavat löpöasut. Vauvalle pakkasin jopa kaksi eri bodya, kun en tiennyt että ottaako lyhyt- vai pitkähihainen versio. Tumput ja tossut puolestaan on jo tuossa POPin fleecehaalarissa mukana, joten niitä ei tarvitse erikseen miettiä.

Imetysjutut otan sentään maidonkerääjiä myöten mukaan, jos vaikka olisin hyvinkin tuottelias maidon suhteen jo alusta lähtien. Viihdykkeissä pysyn melko minimissä. Kirjan sujautin kuitenkin laukkuun, sillä rakastan lukemista. Se siis on mitä parhainta ajanvietettä jos reissu sattuu venähtämään. Tosin vauvelin synnyttyä on varmaan mielenkiintoisempaakin ajanvietettä kuin kirjan lukeminen. Hierontaöljy taas on miestä varten, sillä ainakin ennakoivien supistuksen aikana miehen antama hieronta on ollut ehdottomasti paras kivunlievityskeino!

Nyt on kyllä tosi hyvä fiilis, kun on kaikki valmiina synnärille kiitämistä varten. Okei, turvakaukalo on vielä kaupassa, mutta se tulee sitten varmaan ensi viikolla kotia asti. Mitä teidän sairaalanyssäköistä on löytynyt, tai kenties löytyy parhaillaan? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti