27. maaliskuuta 2017

Odotuskuvaus

Viime viikon maanantaiaamu oli kaukana tavallisesta viikonaloituksestani, sillä olin masuni kanssa kuvattavana oululaisen ravintola Rauhalan miljöössä. Etukäteen hieman epäilin, mahtaako kuvista tulla onnistuneita enää näillä raskausviikolla, sillä oloni oli jo melko tukala ja vatsani kookas. Jostain muistan lukeneeni, että ihanneaika odotuskuvaukseen olisi raskausviikot 30-35. Silloinhan raskausvatsa näkyy selvästi, mutta loppuraskauden pöhötys ei kenties vielä ole pahimmillaan. Loppuraskauden turvotus ja tukala olo kun tuskin tekee kenestäkään edustavampaa kuvattavaa. Minulla tuli viime viikolla täyteen raskausviikko 35, joten ihan viimehetkillä toteutui tämä odotuskuvaus.

Olo kuvauksessa oli onneksi tosi hyvä ja virkeä, vaikka jouduinkin heräämään melko aikaisin valmistautuakseni kuvaukseen. Edellisenä päivänä vietetyt babyshowerit olivat ehkä kuvauksen kannalta vähän huono juttu, sillä herkut painoivat mahassa ja edellisenä iltana olin ollut aivan sippi juhlimisesta. Odotin kuitenkin kuvausta etukäteen niin innolla, että ei siinä väsymys paljoa painanut maanantaiaamuna herätessä. Parituntinen kuvaussessio sujahti ohi nopeasti, ja ihanan, aurinkoisen sään ansiosta saatiin sisäkuvien lisäksi kuvattua myös ulkona.


Mekon kuvaukseen sain oululaiselta Lasten- ja äitiysasut Jasminilta. Vaihtoehtoja riitti jopa valinnanvaikeudeksi asti, mutta lopulta ihastuin tähän mekkoon söpön mintunvihreän värin takia. Tyköistuva, joustava mekko tuo mielestäni todella kauniisti esiin tämän ison raskausvatsani, olematta kuitenkaan epämukava päällä. Itselle on todellakin tärkeää, että kuvausvaate tuntuu hyvältä, sillä epäsopiva vaate saa helposti näyttämään kireältä ja siltä, ettei viihdy nahoissaan (tai tässätapauksessa mekossaan). Ajattelin myös, että laitan tämän mekon sitten aikanaan ristiäisiin, sillä tämä toimii myös imetysmekkona vauvan ollessa masun ulkopuolella.


Olen itse todella tyytyväinen näiden kuvien värimaailmaan ja tunnelmaan. Näistä tuli juuri sellaisia hieman juhlavia, millaisia näistä halusinkin. Monethan ottavat kuvia ihan arkisessa asustuksessa ja hieman rennommassa ympäristössä, mutta omissa visioissani oli etukäteen ollut juuri tälläinen hieman fiinimpi tunnelma. Oli aivan ihanaa pukeutua söpöön pitsimekkoon, korkoihin ja laittautua juhlavaksi, sillä viimeaikoina ei ole tullut juuri juhlavaatteissa pyörittyä. Harvoinhan niitä juhlia milloinkaan on, mutta nyt ei ole edes tullut pyntättyä itseään viikonloppuisin "baarilookiin", yllätysyllätys.. Näistä kuvista jää kyllä aivan ihana muisto itselle. Olen myös näin jälkikäteen ajateltuna tosi onnellinen siitä, että kuvattiin ihan "viime hetkillä", sillä maha ainakin taatusti näkyy, eikä mikään loppuraskauden pöhötyskään näissä kuvissa omaan silmääni näy. Tietenkin oli aivan erilaista olla kuvattavana näin suuresti muuttuneen ulkomuodon kanssa, kuin siinä omassa "normaalipainossa" missä tavallisesti on ollut. Rennon kuvaustilanteen ja itselle mieluisen lookin kanssa oli kuitenkin helppo poseerata, vaikka muuten melko muumimammafiilis omasta kropasta onkin.


Mitäs tykkäätte lopputuloksesta? Onko teillä kenties kokemuksia vastaanvanlaisesta odotusajan kuvauksesta? :)


Kuvaus toteutettu yhteistyössä kuvaaja Ismo Alajärven, Lasten- ja äitiysasut Jasminin, sekä ravintola Rauhalan kanssa. 

4 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia, hehkut ja näytät onnelliselta :) Kuvia katsellessa tulee itselläkin ikävä omaa vauvamahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ❤ Näistä jää kyllä ihana muisto, voi sitten haikeana jälkikäteen katsella! Saa nähä miten ikävä mulla tulee :D

   Poista
 2. Aivan mielettömän hienoja kuvia. Oot ihan älyttömän kaunis!

  VastaaPoista