15. maaliskuuta 2017

Rv 34

Hups, heti kariutui jalo ajatukseni, että kirjoittaisin viikottain raskauskuulumisia blogiin. Skippasin siis heti alkajaisiksi raskausviikon numero 33. Mitään kummallisuuksia ei tuo viikko sinänsä pitänytkään sisällään, ihan hyvä niin!

Neuvolassa ja synnytysvalmennuksessa tuli kuitenkin viime viikolla pyörähdettyä. Valmennuksesta kirjoitan ihan oman postauksensa, siitä nimittäin riittää juttua enemmänkin. Neuvolassa kaikki oli onneksi hyvin, ja seuraava käynti häämöttää jo ensi viikolla. Aion valittaa mm. uudelleen vaivaamaan ilmaantuneista liitoskivuista, jotka ilmestyvät välillä todella piinaavina. Näitä samantyylisiä kipuja minulla oli supistuksien säestämänä raskauden puolivälin tienoilla. Silloin niitä tutkittiinkin todella tarkkaan, sillä ne ilmestyivät tavallaan liian varhaisessa vaiheessa. Nyt kuitenkin olen mielessäni luottanut siihen, että raskaus on jo niin pitkällä (vauva painaa jo yli kaksi kiloa!), että kaikenmoiset kolotukset kuuluvat asiaan. Lisäksi aamupahoinvointi teki comebackin. Alkuraskaudessa sitä oli vain pari hassua päivää, mutta saan ilmeisesti nauttia siitä lisää nyt loppuraskaudessa. Onko joku muu saanut alkuraskauden oireet itselleen takaisin loppumetreillä?

Tällä hetkellä olen aika syvälle uppoutuneena persoonallisuuspsykologian ihmeelliseen maailmaan. Tuossa vieressä vaanii Handbook of Personality, joka pitää sisällään reilut 800 sivua tiukkaa asiaa ihmisen persoonallisuudesta. Vielä ainakin haaveilen tenttiväni kyseisen tentin loppukuusta Tampereella. Päätettiin kuitenkin miehen kanssa, että katsotaan vointia päivä kerrallaan. Välillä kun istuminen tekee jo todella tiukkaa, koska maha tuntuu niin isona ja ylhäällä. Enkä varmaan jokatapauksessa uskalla enää loppukuusta/huhtikuun alussa lähteä yksin matkaan, vaan otan miekkosen tueksi ja turvaksi. Monet ovat lohduttaneet että ensisynnyttäjillä menee usein yli lasketun ajan, ennenkuin vauveli syntyy. Sopivasti kuitenkin kuulin juuri, että eräs mamma oli lähtenyt Oulusta Tampereella pyörähtämään ja synnyttänyt reissun päällä. Rohkaisevaa! Kaikki tentityt tentit olisivat kuitenkin eteenpäin opinnoissa. Lisäksi kesälle jää jokatapauksessa muutama tentti, jotka oikeasti pitäisi olla suorittamassa toukokuussa. Silloin taidan kuitenkin olla tenttisalin sijaan synnytyssalissa...34+0. Vartalo mallia muumimamma.

P. s. Vielä sunnuntaihin asti on aikaa osallistua arvontaan, jossa palkintona lahjakortteja Mammas.fi verkkokauppaan.
 Lisäksi koodilla mammas2017 saa -10% kaikista normaalihintaisista verkkokaupan tuotteista!


2 kommenttia:

  1. omg kun sun masu on jo iso! jotenki ihan oon pihalla mitä vauhtia se kasvaa 😵😍 käyn aina täältä kyyläilee sun kuulumiset btw 😏

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa hyvä että tätä kautta pysyt vähä kärryillä! Oispa ihana nähä pitkästä aikaa :)

      Poista