19. huhtikuuta 2017

Mitä puen päälle raskauden jälkeen? +alekoodi

Pikkuhiljaa alkaa minullekin riittää tämä joustaviin trikoovaatteisiin pukeutuminen. Tai ei näissä mekoissa ja leggareissa sinänsä mitään vikaa ole, mutta vaihtelu omaan garderoobiin olisi erittäin tervetullutta. Näin kevään korvalla olisi ihana vetää omat lempifarkut jalkaan ja nahkatakki niskaan, mutta eipä kyseiset vaatekappaleet nyt sattuneesta syystä mene päälle. Päivä päivältä tuntuu oma vaatevalikoima käyvän vaan entistä kapeammaksi.

Näihin Mammasin äitiysvaatteisiin olen kyllä ollut hurjan tyytyväinen. Vaikka välillä ajattelinkin, että tarvitseeko niitä odotusvaatteita todella, on ne ollut ihania nyt vatsan ollessa todella iso. Äitiysvaatteet istuvat ison mahan kanssa ihan eri tavalla, kuin normaalimallistojen vaatteet, joita olen siis sitkeästi edelleen koittanut ahtaa päälleni. Mikään ei tunnu nyt viimeisillään niin inhottavalta kuin ahdistavat ja epäsopivat vaatteet. Olo on tarpeeksi kömpelö ja epäviehättävä ilman niitäkin.

Lisäksi äitiysvaatteissa on myös se hyvä puoli, että niitä voi käyttää vielä synnytyksen jälkeenkin imetysfunktion ansiosta. Voin siis aidosti suositella panostamaan mammamallistojen vaatteisiin. Eron tavallisiin kyllä huomaa.

Muista että koodilla mammas2017 saat vielä Mammas.fi verkkokaupasta -10%! Esimerkiksi alla näkyvät Boobin ja Mamaliciouksen äitiysmekot ovat pelastaneet monta kertaa asukriisin iskiessä. Onko minun päällä viimeaikoina oikein muuta nähtykään? :DMukavia äitiysvaatteita on siis minunkin kaapistani löytynyt, mutta nyt vaan ei tekisi enää mieli niitäkään pukea päälle. Hyväksi havaittuja äitiysvaatteiden parhaita paloja kun olen pyöritellyt päälläni viimeiset puoli vuotta. Esimerkiksi normaalit farkut taisivat löytyä jalasta viimeksi joskus lokakuussa..? Totta puhuen olen miettinyt että mieluiten kulkisin alasti tämän loppuraskauden ajan. Pukeminen ja riisuminenkin kun on niin iso työmaa, että siihen tarvitsee aina latautua hetki, haha...

Alkuraskaudessa oikein himoitsin mammavaatteita ja hypistelin niitä innoissani. Muistan ajatelleeni, kuinka ihanaa onkaan päästä verhoilemaan tämä möhömaha äitiysvaatteisiin. Nyt yhdeksän kuukauden jälkeen alkaa kuitenkin tämä raskausvaihe riittää, ja kevään inspiroimana olisi ihana uusia omaa vaatekaappia. Olen kuitenkin päättänyt, että turha intoilla vielä, kun synnytys on sen verran lähellä. Pian pääsen sitten shoppailemaan ilman, että maha pyörii edessä.

Tietenkin oman haasteensa synnytyksenjälkeiseen pukeutumiseen tuo imetys. Se täytyy huomioida omassa pukeutumisessa, ellei sitten halua tehdä imetyksestä todella hankalaa. Joitakin imetykseen soveltuvia vaatteita minulta jo löytyykin, mutta niitä tarvitaan kyllä vielä lisää. Ellen sitten tahdo kulkea muutamalla eri vaatteella koko kesää, tai kenties kokonaista tulevaa vauvavuotta.

Eniten kuitenkin odotan nimenomaan niitä tyköistuvia puseroita, esimerkiksi kauluspaitoja, sekä vanhoja rakkaita farkkujani. Mikäänhän ei näytä niin hyvältä päällä kuin hyvin istuvat laatufarkut! Vähän aikaa sitten kirpparikamoja valikoidessa heitinkin kaikki epämieluisat housut pois ja jätin vain muutamat lempikappaleet hyllylle odottelemaan. Vähän kyllä epäilen että meneekö ne enää ikinä jalkaan, mutta aika näyttää. Ennen raskautta ostetuista kauluspaidoistakin saattaa vielä kesällä napit lennellä, jos niitä alan kiinni sullomaan..

Myös kauniita kenkiä on ikävä, etenkin korkoja. Tänä keväänä on menty mukavuus ja turvallisuus edellä. Turvonneita jalkoja ei todellakaan ole tehnyt mieli sulloa korkonilkkureihin. Lenkilläkään en ole käyttänyt lempilenkkareitani, vaan suurimmaksi osaksi nastalenkkareita. Etten vaan liukastu!

Rv 38. Instaan päivittyy mun möhömahakuvia enemmänkin @annijohannan

Tätä raskausvatsaa on kuulemma hyvin pian vielä ikävä. Vaikea juuri nyt uskoa, mutta näin se kuulemma on..

2 kommenttia:

 1. Itse olen tällä hetkellä kuudennella kuulla raskaana. Suurimmaksi osaksi käytän ihan "normaaleita" vaatteita, mutta joitakin äityisvaatteitakin löytyy. Tärkeimpänä sijoituksena olen kokenut äityisleggarit sekä topit. Pukeutumisessani suosin tunikoita ja mekkomaisia yläosia niiden käytännöllisyyden ja mukavuuden vuoksi, ne on helppo yhdistää leggareiden kanssa.

  Tavallisten ketjuliikkeiden mallistoista löytyy ainakin itselle monia 'äitiysvaatteeksi' kelpaavia vaatekappaleita. Tavallisia housuja käytän vielä tälläkin hetkellä, mutta niiden vyötärö ylettyy masun alle. Erityisen mukavaksi vaihtoehdoksi olen kokenut ne kauppojen kesähousut joustavine resoreineen, jotka laskeutuvat rennosti ja ovat ohutta kangasta, supermukavia sanoisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on ollut paljon käytössä ihan normivaatteita, mutta nyt loppumetreillä olen kyllä kokenut nuo masulle suunnitellut vaatteet parhaiksi! Niissä tuntuu että on tarpeeksi tilaa ja silti näyttävät hyvälle :) Normimallistoissa tietenkin aina enemmän valinnanvaraa, kuin äitiysvaatteissa. Ja ainakin tosiaan nuo äitiyshousut ihan ehdottomia! :)

   Poista