4. huhtikuuta 2017

Vauvan tarvikkeet - mitä kannattaa hankkia?

Meillä alkaa olla jo aika hyvin kaikki vauvan tarvikkeet hankittuna. Ja saa ollakin, sillä eilen oli tasan kuukausi laskettuun aikaan!

Värimaailmahan lähti jo ajat sitten käsistä, eikä tässä ole enää neutraaliudesta tietoakaan. Eli jos se poika sieltä tulee, niin hän saa nauttia tälläisestä prinsessapinkistä värimaailmasta.

Mitä vauvalle siis olisi hyvä löytyä kotoa jo ennakkoon? Listasin meille kotiin hankitut tarvikkeet, lukuunottamatta turvakaukaloa, vaunuja ja ihonhoitojuttuja, joista teen omat postauksensa myöhemmin. Nämä on siis sellaiset perusjutut mitkä on mielestäni hyvä löytyä etukäteen, jotta saa vauva-arjen alkamaan sujuvasti kotiutumisen jälkeen. 

1. Vaatteita
-Valikoima kannattaa tietenkin olla vuodenaikaan sopiva. Sanoisin että kolmella kappaleella per vaate pääsee jo alkuun. Mielestäni etenkään pieniä kokoja ei kannata hamstrata kovin paljoa etukäteen. Hyvä muistaa, että lastenvaatekaupat on auki synnytyksen jälkeenkin.
2. Pinnasänky/kehto
-Meillä on tuttavaperheen pinnasänky lainassa, toistaiseksi. Luulen että tämän neidin pinnasänkykausi saadaan tuota ainakin pitää lainassa. Sänky on jo parikymmentä vuotta vanha, mutta muoti ei ole muuttunut, ja sänky ajaa asiansa vallan mainiosti :)
3. Pinnasängyn patja
-Mielellään napakka vaahtomuovipatja.
4. Liinavaatteet ja peitto
-Kaksilla liinavaatteilla pääsee jo hyvin alkuun. Yhdet käytössä, yhdet pesussa. Tyynyä vastasyntynyt ei tarvitse, eikä sitä saakaan käyttää. Peitto saatiin äitiyspakkauksesta, samoin kuin yksi liinavaatesetti.
5.Kosteussulkuja
-Me ostettiin ihan marketista niitä kertakäyttöisiä. Saa nähdä millaiseksi osoittautuu käytännössä.
6.Kylpyamme
7.Pyyhkeitä
-Vauvalle mielellään omat pyyhkeet!
8.Tuttipulloja
-Uskon että kahdella kappaleella pääsee ainakin alkuun.
9.Tutteja


Sain Ombrellinolta yhteistyössä Natursuttenin tutin ja tuttipulloja. Tykkään näissä tuotteissa ekologisista ja turvallisista materiaaleista. Pullo on lasia ja tuttiosa luonnonkumia. Merkki oli minulle täysin uusi tuttavuus, mutta ainakin näin ensialkuun vaikuttaa todella hyvältä. Käyttökokemuksia seuraa kunhan itse käyttäjä syntyy. Onhan nämä nyt ainakin tyylikkäimmät tuttipullot, joita olen nähnyt! 


Tuossa tutissa taas ensialkuun tuo kilpi näytti ihan hurjan suurelta, mutta sen onkin tarkoitus imitoida rauhoittavaa (ja isoa, eh...) äidin rintaa. Myös tutti on luonnonkumia, joten se on aina lämmin, toisin kuin keinotekoiset materiaalit.
Natursuttenin tuttipullot ja tutti - Ombrellino


10. Pulloharja
11. Vaippoja 
-Synnytysvalmennuksessa kehotettiin ostamaan suoraan 2-kokoa, koska ne aivan pienimmät 1-koon vaipat ovat kuulemma liian pieniä. Katsotaan minkäkokoinen pötkylä sieltä sitten syntyy!
12. Niistäjä
13. Käsidesiä
14. Kosteuspyyhkeitä
15. Septidiniä 
-Tai muuta vastaavaa puhdistusainetta napatyngän puhdistukseen.
16. Vanulappuja ja -puikkoja
-Käteviä vastasyntyneen pikkupesuihin ja silmien puhdistukseen
17. Harsoja
18. Kynsisakset
19. Hiusharja

Tässä varmasti ne tärkeimmät jutut, joita todella tarvitsee. Vauvan ihonhoidosta teen vielä ihan oman postauksensa lähiaikoina, joten ne tuotteet jätän tästä kokonaan pois.

Lisäksi ollaan hankittu ja saatu lahjaksi paljon söpöjä höpöjuttuja, kuten leluja, uniriepuja ja torkkupeitto. 

Suloinen soiva Trousselierin mobile, Sophie La Girafe uniriepu ja Under the Nilen nallelelu -Ombrellino.fi
Kaunis torkkupeitto on mummon käsialaa, aivan ihana eikö?! <3

Yhteistyössä Ombrellino
Suloiset ja ekologiset vauvantarvikkeet löytyy Oulun ja Helsingin liikkeiden lisäksi verkkokaupasta, osoitteesta Ombrellino.fi5 kommenttia:

 1. Ei missään nimessä tuttia heti synnäriltä käyttöön, vasta kun imetys sujuu, eli vauva on oppinut ruokalemaan rinnalla. Tutti voi häiritä vauvaa ilmaisemaan rinnalla olemisen /imemisen halua ja täten hidastaa äidillä maidonnousua. Suosittelen vilkaisemaan imetyksen tuki ry - nettisivuston ja rinnalla- blogin. Kaikkea hyvää ensihetkiin vauvan kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvoista! Itse olen saanut siis hieman vääriä neuvoja, mutta hyvä että oikaisit asiaa :) Korjasin vielä tuonne, etten johda muitakin harhaan :)

   Poista
 2. En tiedä onko teille minkäkokoista vauvaa povattu, mutta kyllä meillä käytettiin vaipoissa 1 kokoa (ainakin ensimmäinen kuukausi) ja vauva painoi syntyessään 3312g. Ja nekin fuskasi alkuun, kun oli niin isoja. :) No mutta niin kun sanoit niin ne kaupat on kyllä auki synnytyksen jälkeenkin! :)
  Käsidesiä en suosittele kotona käyttämään, saippuapesu riittää kyllä. Listasi kuulostaa oikein hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin ihmettelin tuota 2-kokoa mutta näin kuului neuvo! :D Käytännössähän sen sitten näkee:)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista