20. kesäkuuta 2017

Mitkä hankinnat oli oikeasti tarpeen?

Mikä tästä kaikesta vauvamateriasta on ollut meille oikeasti tarpeen? Ennen vauvan syntymää pohdiskeltiin näitä hankintoja, ja osa suunnitelluista jutuista jäi vielä silloin ostamatta. Osaan hankinnoista on oltu tyytyväisempiä kuin toisiin. Tästä meidän tärkeimmät ja hyödyllisimmät jutut!

Ensinnäkin, Bumblerideihin ollaan oltu supertyytyväisiä. Vaunulenkit aloitettiin jo vajaa viikko synnytyksen jälkeen, ja vaunuja on tullut testailtua jo useamman viikon ajan. Hyvin ovat rullailleet niin kaupungin sileillä asfalteilla kuin maaseudun sorateilläkin. Rattaiden juoksuominaisuudet on vielä toistaiseksi testaamatta, mutta jospa kunto kestäisi pian niitä vauhdikkaampiakin vaunulenkkejä. Rattaat on myös superhelpot kasata käyttöön ja pois, mikä on iso plussa varsinkin silloin, kun pitää toimia nopeasti vauvan kanssa kahdestaan ollessa (neito saa raivarit aina ulos lähdettäessä:D). Nyt kun nuo Bumbleridet ovat pelanneet kuin unelma, koen että oli tosi hyvä satsata niihin. Olen joka lenkillä niin onnellinen laadukkaista ja juuri meille sopivista vaunuista.

Pitkän pohdiskelun jälkeen päätimme hankkia myös Manduca-kantorepun, ja se on ollut meidän arjen pelastus. Neitokainen on taipuvainen mahakipuihin, ja itkeskelee välillä hyvinkin levottomana. Tyttö kuitenkin rauhoittuu välittömästi repun kyytiin päästessään. Mahan kipristellessä hän ei siis viihdy oikeastaan missään muualla kuin sylissä ja repussa. Ei omassa sängyssä, ei leikkimatolla, ei sitterissä, ei vaunuissa.. Repun hankintaan saakka arkiaskareiden hoitaminen oli päivisin siis hyvinkin tuskaista, kun tyttöä piti pitää sylissä jatkuvasti. Reppu on nyt siis vapauttanut kädet mm. kokkailuun ja siivoukseen, mikä on aika iso asia! Vaikka Manducan hinta kirpaisikin, on se jo nyt hankkinut hintansa takaisin. Ja jos tyttö viihtyy isompanakin lapsena repun kyydissä, pitäisi tällä olla vielä monta käyttövuotta edessäpäin.


Isoin juttu tämän vauva-arjen sujuvuuden kannalta on kuitenkin varmasti ollut imetys. Arki on opettanut, että ruokailun sujuminen on aikalailla kaiken a ja o. Aluksi oli aika väsyttävää, kun sopivien asentojen ja tekniikan löytäminen tuntui vievän joka syöttökerralla pitkän tovin. Vauvan huutaessa pää punaisena alkaa omakin hermo kiristyä, jos homma ei meinaa lähteä luistamaan. Onneksi viikkojen vieriessä homma tuntuu kokoajan sujuvan rennommin ja rennommin, ja tytön kasvusta päätellen ruokaa tulee riittävästi.

Jo ennen synnytystä sain onnekseni Mammas.fi-verkkokaupasta uusia ihania imetysjuttuja testiin ja niihin olen kyllä myös ollut todella tyytyväinen. Ainakin itselleni nämä näppärät ja mukavat imetysvaatteet tekevät imetyksestä huomattavasti miellyttävämpää. Valitsin Mammasin valikoimasta Mamaliciouksen imetysvaatteita sekä Boobin imetysrintsikoita. Etenkin liivit osoittautuivat minulle hyvin istuviksi ja käytännöllisiksi. Ennakkoon epäilin, voiko netistä tilaamalla saada sopivia liivejä, sillä oikean koon löytäminen on liikkeestäkin ostaessa usein hankalaa. Mammasin Nooran neuvoilla sain kuitenkin otettua ilmeisen luotettavat mitat itsestäni ja valittua juuri minulle parhaiten sopivat mallit.

Ehdoton lemppari on ollut tämä malli. Huvittavaa, että kävin myös liikkeestä ostamassa yhdet kappaleet, ja jouduin jälkikäteen vaihtamaan ne, koska sovittelusta huolimatta totesin liivit kotosalla vääränlaisiksi. Sen sijaan nämä netistä valitut Boobin liivit olivat kerralla sopivat. Boobin liiveissä olen tykännyt laadukkaan tuntuisesta napakasta matskusta, ja siitä, että liivit tukevat ilman sen kummempia kaaritukia tai toppauksia. Ainakin minulle nämä testailemani kappaleet ovat olleet miellyttävät niin nukkuessa kuin päivisinkin. Muista että koodilla mammas2017 saa edelleen sen -10% Mammas.fi-verkkokaupasta!

Ehkä seuraavaksi kertoilen  sitten niistä hankinnoista, joissa rahat ovat menneet kankkulan kaivoon..
Onko teillä kokemuksia näistä samoista tuotteista?:)


Yhteistyössä Mammas.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti